Niste prijavljeni Prijava »

Besplatna dostava za kupovinu iznad 300 HRK 

Narudžbe zaprimljene do 12.00 šaljemo isti dan!

Ta box odstrani levi menu na strani

Ovdje možete pronaći odgovore na neka često postavljena pitanja

« Natrag

Ukoliko imate pitanja na koja ne pronađete odgovor na ovim stanicama, slobodno nas kontaktirate na: info@nutrisslim.hr

 

Postoji li razlika između proteinske dijete i niskoenergetske dijete?

Razlika je bitna! Dok niskoenergetska dijeta oslanja na pretjerano nizak unos kalorija u naš organizam, uglavnom je to od 600 kcal do 1200 kcal, kod proteinske dijete naš organizam ne ograničujemo s količinom konzumirane hrane. Veća pozornost je namjenjena pravinom izboru namirnica. Brojne studije su dokazale da kada jedemo hranu s niskim udjelom ugljikohidrata / visokim udjelom proteina, naš organizam se nađe u situaciji u kojoj je prisiljen tražiti i koristiti energiju iz nakupljenih masnih naslaga (adipociti). Tada započinje proces sagorijevanja i ispuštanja masnoća iz tijela i time naša tjelesna težina počinje padati. U usporednoj kliničkoj studiji, znanstvenici su dokazali trend većeg gubitka masnih naslaga kod proteinske dijete u usporedbi s niskoenergetskom dijetom. Opširnije pročitajte na: http://www.mdlinx.com/medical-student/news-article.cfm/3977625/obesity#ixzz1rui1VYro

Koliko kg tjedno mogu izgubiti u INTENZIVNOJ, PRIJELAZNOJ ili STABILIZACIJSKOJ fazi proteinske dijete?

Potrebno je uzeti u obzir nekoliko faktora: koliko kg smo preteški, spol, starost, razina tjelesne aktivnosti, maksimalna tjelesna težina koju smo ikad imali... Načelno, prosječan pojedinac može tjedno izgubiti približno 3 kg u Intenzivnoj fazi ili 2 kg u Prijelaznoj fazi. Gubitak težine je moguć također i u Stabilizacijskoj fazi dijete, samo što će gubitak kilograma u ovoj fazi biti sporiji, ali zato zdraviji.

Koliko vremena trebam provesti u Intenzivnoj ili Prijelaznoj fazi dijete?

Preporučljivo je provesti do 14 dana u Intenzivnoj fazi dijete i pritom vrijedi načelo Prijelazne faze, da je za svaki dan Intenzivne faze potrebno 5 dana Prijelazne dijete, prije nego pređete u Stabilizacijsku fazu. Stoga, ako ste proveli 3 dana na Intenzivnom stupnju, Prijelazne faze se morate držati dotatnih15 dana prije prelaska u Stabilizacijsku fazu.

Da li se striktno držati jelovnika Intenzivne ili Prijelazne faze, da za ručak jedem pravu hranu, a sve ostale obroke zemijenim Life Nutrition proizvodima?

Oba navedena jelovnika će vam služiti više kao smjernica, nego kao pravilo. Ako u svojoj prehrani ne želite imati toliko Life Nutrition proizvoda, možete bez brige za doručak, užinu ili večero spraviti obrok iz skupine "100 neograničenih jela".

Važnost Life Nutrition proizvoda kod proteinske dijete je kontroliran unos pojedine hrane i s tim maksimalan učinak mršavljenja. U Prijelaznoj fazi preporučljivo je uvijek više dnevnih obroka konzumirati pravu hranu jer na taj način bolje pripremamo ogranizam na lakši prijelaz u Stabilizacijsku fazu. 

Mogu li Life Nutrition dijetne/proteinske proizvode zamjeniti s Life Nutrition zamjenskim obrokom?

Ne! Sastav obje skupine proizvoda je različita i tako prilagođena pojedinačnom stupnju dijete. Nadomjestak obroka sadrži znatno više ugljikohidrata i šećera nego drugi Life Nutrition dijetni/proteinski proizvodi, zato nadomjesci obroka nisu primjereni za npr. Intenzivni fazu dijete.

Što da napravim u slučaju napada gladi?

Cilj dijete nije ograničavanje količine konzumirane hrane, što znači da ukoliko vas uhvati glad, možete bez brige pojesti Life Nutrition proteinski proizvod ili neki obrok iz skupine "100 neograničenih jela".

Koliko tekućine dnevno moram popiti?

Zbog velike količine konzumiranih proteina, preporučljivo je piti dnevno 2 do 3 litre bez energetske tekućine (voda, nezaslađen čaj ili bezkofeinska kava bez mlijeka).

Hoću li se po završetku dijete ponovno udebljati?

Ukoliko ćete proteinsku dijetu provesti do kraja, nema straha da će se izgubljeni kilogrami vratiti. Ne zaboravite da je Stabilizacijska faza dijete doživotna. 

Da li smijem konzumirati Life Nutrition proizvode i u Stabilizacijskoj fazi?

Iako je u ovoj fazi vaša vodilja uravnotežena i raznolika zdrava prehrana, u slučaju napada gladi ili ako ste ograničeni vremenom, možete za pojedini dnevni obrok pojesti Life Nutrition proizvod

Značaj fizičke aktivnosti u trenutku dijete?

Ukoliko budete fizički aktivni u trenutku dijete, doseći ćete značajno bolje rezultate.

Koliko mjerica Life Nutrition proizvoda trebam za 1 obrok?

Držite se načela, da za jedan dnevni obrok pojedete jedan Life Nutrition proizvod. Ukoliko ćete se 15 min nakon jela još uvijek osjećati pretjerano gladni, možete pojesti još jedan ili polovicu Life Nutrition proizvoda. Prema želji, možete pripremiti također i manji obrok iz skupine skupine "100 neograničenih jela".

Bolestan sam ili uzimam lijekove - mogu li unatoč tome nastaviti s proteinskom dijetom?

U odnosu na bolest i vrstu prepisanog lijeka preporučamo savjetovanje s vašim osobnim liječnikom.

Mogu li za pripremu Life Nutrition dijetnog napitka umjesto vode upotrijebiti mlijeko?

Načelno se držite uputa za pripremu koje se nalaze na svakom pojedinom proizvodu posebno. Ukoliko vam okus proizvoda izmješanog s vodom ne odgovara, možete upotrijebiti i obrano mlijeko (bez masnoća).

Može li se Life Nutrition napitak pripremiti unaprijed?

Može, ali ga do jela držite u hladnjaku i prije upotrebe ponovno protresite.

Da li Life Nutrition proizvod izgubi hranjivost, ako ga pripremimo unaprijed?

Ne! Samo ga do obroka držite u hladnjaku.

Za vrijeme trajanja dijete se suočavam s vjetrovima.

Zbog visoke koncentracije proteina i vlakana u prehrani, možete se suočiti s vjetrovima. To je potpuno normalno!

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo. Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija

Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Nutrisslim

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

  1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
  2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
  3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.