Niste prijavljeni Prijava »
Svi proizvodi

Besplatna dostava za kupovinu iznad 300 HRK 

Narudžbe zaprimljene do 12.00 šaljemo isti dan!

100% vegansko Brez gensko spremenjenih organizmov Brez glutena

Šećer kokosove palme 250g

Je zaslađivač sa niskim glikemijskim indeksom i bez frutoze, koji je izvrsna alternativa sirupu agave, steviji i šećeru iz šećerne trske.

  • Nizak glikemijski indeks
  • Visok sadržaj nutritivnih tvari i neprerađen
  • 1 prema 1 zamjena za šećer od šećerne trske
  • Neprerađen
  • 6.000 godina povijesti

Specifikacije

Neto količina: 250 g
Podrijetlo: Indonezija
Rok uporabe: zajamčeno više od 9 mjeseci

Opis proizvoda

Sigurnost kupovine

  • Zajamčene najbolje cijene 
  • Expresna isporuka već slijedećeg dana. Besplatno za narudžbe iznad 300 HRK 
  • Pravo na povrat proizvoda 15 dana
  • 100% sigurna kupovina i plaćanje. Također i plaćanje po pouzeću
  • Testiran i certificiran online shop. Sigurnost pruža GeoTrust 
  • Jamčimo sigurnost podataka (prijenos preko SSL veze)

Standardi kvalitete

Nutrisslim proizvodi proizvedeni su u Sloveniji u skladu s HACCP standardima kvalitete i bez upotrebe genetski modificiranih organizama (GMO).
 
Organski proizvodi su certificirani od strane akreditiranog instituta Kon-Cert. Broj certifikata: 40013662

Šećer kokosove palme je kristalni zaslađivač, bogat nutritivnim tvarima i niskim glikemijskim indeksom (GI), koji ima okus i topi se gotovo kao šećer, no u potpunosti je prirodan i neprerađen. Dobiva se iz cvjetova, koji rastu visoko na kokosovim palmama, koje se otvara i ubire njihov tekući nektar. Nektar se potom suši na zraku, da se kristalizira u šećer, koji je po prirodi smeđe boje i bogat s brojnim važnim vitaminima, mineralima i fitonutrijentima, uključujući nikal, cink, željezo i vitamine B1, B2, B3 i B6.


Nije prerađivan ili izbjeljivan poput bijelog šećera, zato su sačuvane izvorne nutritivne tvari. To je rijetko za zaslađivače, koji su općenito prerađeni. I stevija u prahu je prerađena (prava stevija je zelena biljka). 

 

Upotreba:

Šećer kokosove palme možete koristiti u bilo kojem receptu gdje koristite obični bijeli šećer. Gotova jela imat će bolji okus, bolju nutritivnu vrijednost i niži ukupni glikemijski indeks. 

 

Sastojci:

Šećer kokosove palme (bez agrokemikalija)

 

Zdravstveni učinci:

Šećer kokosove palme, dobiven iz nektara kokosove palme, pomaže u održavanju odgovarajuće razine glukoze ili šećera u krvi te pruža obilje hranjivih tvari i minerala, koje vas održavaju zdravima. Visoka razina glukoze je, po istraživanju instituta »Linus Pauling«, povezana s povećanim rizikom oboljenja od šećerne bolesti i od raka. Šećer kokosove palme ima glikemijski indeks samo 35. Glikemijski indeks je znanstveno dokazan način razvrstavanja ugljikohidrata u namirnicama sukladno s time, kako utječe na razinu glukoze (šećera) u krvi. Ugljikohidrati s niskim GI probavljaju se sporije i s time dovode do sporog rasta i blagog pada šećera u krvi. Suprotno s time ugljikohidrati sa visokim GI probavljaju se brže i uzrokuju brži rast i brži pad šećera u krvi.    

Pri održavanju niske vrijednosti šećera u krvi i inzulina, je konzumiranje hrane s niskim glikemijskim indeksom korisno za sprječavanje i liječenje mnogih zdravstvenih tegoba. U nastavku je navedeno nekoliko primjera, kako konzumiranje hrane s niskim glikemijski indeksom potiče zdravlje:

 

  • Šećerna bolest

Konzumiranje ugljikohidrata s niskim glikemijskim indeksom (npr. žitarice, tjestenine i mahunarke) umjesto onih s visokim (npr. prerađene žitarice, bijeli kruh i krumpir) može šećernim bolesnicima pomoči sniziti glukozu u krvi. Zbog toga je glikemijski indeks već godinama dio prehrambene terapije kod šećerne bolesti u Australiji, Novom Zelandu, Kanadi i Europi.

 

  • Prehranjivanje s glikemijskim indeksom

Pomaže sprječavati razvoj šećerne bolesti. Znanstvenici sa Harvarda, koji su promatrali prehrambene navike više od 100.000 muškaraca i žena pronašli su, da će se kod onih, koji konzumiraju hranu s malo vlakana i mnogo prerađenih ugljikohidrata s visokim glikemijskim indeksom, najvjerojatnije razviti šećerna bolest tipa 2, nego kod onih, koji konzumiraju mnogo vlakana s niskim glikemijskim indeksom.  

 

  • Rak

Inzulin stimulira rast stanica. Brojne studije pokazale su vezu između visoke razine inzulina i raznih zloćudnih bolesti, uključujući rak dojke, crijeva, prostate i gušterače. Ostale studije pokazale su vezu između prehrane s visokim sadržajem šećera, prerađenih ugljikohidrata, glikemijskim indeksom i raka. Tako može promjena načina života kao što je održavanje zdrave tjelesne težine, tjelovježba i konzumiranje hrane s niskim glikemijskim indeksom pomoči s djelomičnim snižavanjem razine inzulina u zaštiti od raka.   

 

  • Bolesti srca i krvožilnog sustava

Kao i kod šećerne bolesti tipa 2 znanstvenici su otkrili, da konzumiranje prerađene hrane i hrane s visokim GI može znatno povećati rizik od bolesti srca. Sva ta hrana povećava razinu inzulina u krvi, koji povećava krvni tlak, razinu masnoća u krvi (trigliceridi), snižava razinu (dobrog) kolesterola HDL i povećava vjerojatnost opasnih krvnih ugrušaka, koji nastaju u krvi i u njoj se prenose.

 

  • Hipoglikemija

Ljudi s hipoglikemijom poslije obroka izlučuju previše inzulina. Zbog toga stanice iz krvi izluče previše šećera i zbog toga se osjećamo slabašno, razdražljivo, imamo glavobolje, ne možemo se koncentrirati i zbog toga smo gladni nakon nekoliko sati. Izbor ugljikohidrata s niskim glikemijskim indeksom može pomoči kod sprječavanja te vrste hipoglikemije, jer konzumiranje hrane, koja potiče postupni porast šećera u krvi i manji odaziv inzulina smanjuje vjerojatnost, da će se razina šećera u krvi spustiti prenisko.

Redovita cijena: 48,25 HRK
Cijena za članove: 45,84 HRK (- 5%)
Dostupno
(Zaliha: >50 )
Količina

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo. Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija

Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Nutrisslim

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

  1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
  2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
  3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.