Sirova torta od superhrane
« Natrag
SASTOJCI:
Osnova:
1 ½ lončić brazilskih oraha
1 ½ lončić suncokretovog sjemenja
1 lončić datulja (u vodi ih namočite tijekom noći i iscjedite, vodu sačuvajte za nadjev s acai bobicama)
1-2 lončića kokosovog ulja
1-2 lončića kakaa u prahu
1 čajna žličica himaljaske soli
Nadjev 1: Goji, Maka i Vanilija
1 lončić kokosovog mlijeka
1½ lončića namočenih indijskih oraščića
1½ lončića namočenog čipsa od kokosa
1½ lončića kokosovog brašna
1½ lončića yacon sirupa ili šećera kokosove palme
3 žlice make u prahu
1½ lončića namočenih goji bobica
2 žlice limunovog soka
1 čajna žličica vanilije u prahu
½ žličice himalajske soli
Nadev 2: Acai in Borovnice
1 lončić vode, koja je ostala od datulja
1 lončić namočenih indijskih oraha
3 žlice kokosoveg šećera
1 ½ lončića namočenog kokos čipsa
1 lončić borovnica (ako upotrebljavate smrznute, otopite ih)
3 žlice acai u prahu
1 ½ lončića kokosovog brašna
½ žličice himalajske soli
PRIPREMA:
Osnova:
U blenderu do finoga sameljite suncokretove sjemenke i nato još brazilske oraščiće. Zajedno izmješajte datulje, kokosovo ulje i himalajsku sol. Nakon toga sve sastojke izmješajte u velikoj posudi i dodajte kakao (što ga više dodate, biti će čokoladniji okus). U modul za tortu rasporedite tijesto, i stavite ga u hladnjak na neko vrijeme, da se stvrdne.
Nadjev 1: izmješajte sve sastojke do glatkoga. Dodajte kokosovo brašno ako je smjesa previše tekuća.
Nadjev 2: izjmešajte sve sastojke do glatkoga. Dodajte kokosovo brašno, ako je smjesa previše tekuća.
Osnovu uzmite iz hladnjaka. Prvo ju premažite s nadjevom1 i zatim s nadjevom 2. Po vrhu možete posipati nekoliko borovnica.
Ako vam uspije, tortu ostavite u hladnjaku preko noći, pa će okus biti još bolji.
U slast!