Niste prijavljeni Prijava »

Besplatna dostava za kupovinu iznad 300 HRK 

Narudžbe zaprimljene do 12.00 šaljemo isti dan!

Kako pobjediti stres?

« Natrag

 

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, stres je jedna od najvećih štetnih opasnosti 21. stoljeća u kojem bi svaka treća osoba mogla imati trajne simptome stresa. Nikada prije u povijesti čovječanstva stres nije bio prisutan u našim životima u istoj mjeri kao što je danas. Susrećemo se s njim na poslu podjednako kao i u privatnom životu. Stres je postao dio naše svakodnevnice.

 

Prema najnovijim podacima, između 70 i 80 posto pacijenata posjećuje liječnika zbog bolesti povezanih sa stresom.

 

Kronični stres slabi um i tijelo i može dovesti organizam u bolesno stanje. Svjesni smo toga, ali činimo li dovoljno da se zaštitimo od tog pritajenog ubojice?

Što je stres?

Stres je uzrokovan prekomjernom izloženošću tijela štetnim učincima koji mogu varirati. U grubo, učinci se mogu podijeliti na fizičke (buka, hladnoća, groznica, smrad, neergonomski radni uvjeti ...) i psihičke (napetosti, mobbing, strahovi, traume, ..), a najčešće govorimo o stresu psihičke prirode. Stres je uzrokovan činjenicom da ljudi reagiraju na vanjske okolnosti i situacije blokirajući protok energije u tijelu.

 

Stres je prirodna reakcija tijela na događaje koji vas ugrožavaju ili iscrpljuju. Kada vidite opasnost, stvarnu ili zamišljenu, vaše tijelo automatski reagira i priprema vas da se suočite s tom opasnošću. To se naziva reakcijom na stres.

 

Svrha reakcije na stres je zaštitita od opasnosti. U normalnim okolnostima omogućuje vam da budete fokusirani, motivirani i pripravni, a kada ste u opasnosti možete brzo odgovoriti na podražaj ili se obraniti.

 

Reakcija na stres vam pomaže da se uspješno suočite s dnevnim obvezama. Na primjer, da ostanete usredotočeni na tekuće zadatke, zadržite motivaciju za učenjem u periodu ispitnih rokova, a ne da gledate televiziju.

 

Nakon određenog vremenskog razdoblja stres vam prestaje pomagati i postaje prijetnja za vaše zdravlje, dobrobit, produktivnost, odnos s drugima i općenito narušava vašu kvalitetu života.

 

Problemi nastaju kada je stres duže vrijeme prisutan u vašem životu. Ukoliko se stres ponavlja rijetko simptomi se uopće i ne pojavljuju. U idealnom slučaju, stres se pojavljuje kada se suočite sa izazovom i nestaje čim ispunite ciljeve i nadvladate probleme. Nakon kratkog razdoblja stresa, bilo da je ugodno ili uznemirujuće, slijedi opuštanje. Međutim, ako stres i napetost ne prestaju, opuštanje nije moguće i mogu se pojaviti simptomi tjelesne ili duševne bolesti.

 

Na koji način vam tijelo poručuje da ste pod pretjeranim stresom?

  • Poremećaji spavanja i kronični umor
  • Debljanje
  • Brzo obolijevanje
  • Probavni problemi
  • Glavobolja, vrtoglavica, bol u leđima
  • Tjeskoba, tuga, smanjena seksualna želja

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo. Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija

Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Nutrisslim

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

  1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
  2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
  3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.