Niste prijavljeni Prijava »

Besplatna dostava za kupovinu iznad 300 HRK 

Narudžbe zaprimljene do 12.00 šaljemo isti dan!

Ta box odstrani levi menu na strani

TOP 20 antioksidansa i super namirnica

« Natrag

Razvoj raznih kroničnih i degenerativnih bolesti, kao što su rak, bolesti srca i neuronske degeneracije, kao što su Alzheimerova bolest i Parkinsonova bolest, mogu se djelomično pojaviti zbog oksidacijskog stresa. Oksidacijski stres je između ostalog glavni krivac i za proces starenja u našem tijelu. Iako je ljudsko tijelo razvilo niz imunoloških procesa za uklanjanje slobodnih radikala, ti nisu 100 % učinkoviti. 

Dijete bogate voćem i povrćem smatraju se odličnim izvorom antioksidansa. Određeni minerali i vitamini u našoj prehrani imaju već sami po sebi ulogu prehrambenih antioksidansa. Ti uključuju vitamin C (askorbinska kiselina), vitamin E i njegove izomere (tokoferoli i tokotrienoli) i selen.

"Prehrambeni antioksidansi su tvari u namirnicama, koji značajno smanjuju negativne učinke reaktivnih tvari, kao što su reaktivne vrste kisika i dušika, na normalne fiziološke funkcije kod ljudi" Primarni antioksidansi usporavaju ili sprječavaju inicijacijski korak oksidacije, međutim dok sekundarni antioksidansi usporavaju oksidaciju odstranjivanjem slobodnih kisikovih radikala.

Mjera antioksidansnog kapaciteta namirnica izražena je u ORAC vrijednostima. ORAC je kratica za "Oxygen Radical Absorbance Capacity", antioksidansne parametre, koji su razvijeni na Američkom Nacionalnom Institutu za Zdravlje u Baltimoru, SAD. Veća što je ORAC vrijednost, veće antioksidansne vrijednosti ima namirnica.

ORAC vrijednosti izražene su kao (mol TE/100g) (mikromol Trolox ekvivalenta na 100 grama). Trolox ekvivalent upotrebljava se kao mjera za antioksidansni kapacitet. USDA (US Department of Agriculture) preporučuje, da odrasla osoba uzme oko 3000 do 5000 ORAC jedinica dnevno.

Većina od nas je već čula, da su borovnice vrlo korisne za zdravlje. Jeste li znali, da postoji približno 60 namirnica i začina, koji su znatno bolji (bolji znači … veću antioksidansnu vrijednost)? Pogledajte si TOP 20 namirnica s najvećom ORAC vrijednošću.

Vir: US Department of Agriculture

Preporučamo

Bio Acai u prahu 60 g

Bio Acai u prahu 60 g

Najbogatije voće sa antioksidansima na svijetu.
Cijena za članove: 104,03 HRK
Redovita cijena: 109,50 HRK
Bio Maqui u prahu 125g

Bio Maqui u prahu 125g

Vrlo visok sadržaj antioksidansa.
Cijena za članove: 214,34 HRK
Redovita cijena: 225,63 HRK
Bio sirovi kakao u prahu 250g

Bio sirovi kakao u prahu 250g

Kakao, hrana bogova, je poznat kao jedna najsloženijih namirnica na svijetu.
Cijena za članove: 46,08 HRK
Redovita cijena: 48,50 HRK

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo. Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija

Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Nutrisslim

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

  1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
  2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
  3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.